• Vitkålsbotten
  • Bianco
  • Mingel
  • Vegetarisk

Pizza Bianco med nektarin, burrata och basilika

För 2 st pizzor:

  • 1 paket pizzabottnar vitkålsbotten (2 st)
  • 4 msk creme fraiche 
  • 2 dl riven mozzarella
  • 4 st nektariner 
  • 1 st burrata
  • Basilika 
  • Olivolja 
  • Salt och peppar
  1.  Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten/pizzastenen stå i ugnen under uppvärmning.
  2. Skiva nektarinerna. 
  3. Bred ut creme fraiche på pizzabottnarna hela vägen ut i kanterna. Strö över den rivna osten.
  4.  Lägg på hälften av nektarinskivorna.
  5. Grädda pizzorna i ugnen i ca 6 minuter eller tills de fått fin färg. 
  6. Toppa med resterande nektarinskivor.
  7. Bryt burratan och fördela på pizzorna. Lägg på några basilikablad. 
  8. Avsluta med att ringa över lite olivolja, samt salta och peppra. 

Våra pizzabottnar säljs i utvalda matbutiker i hela landet. Se https://www.forrealfoods.se/butiker för en frysdisk nära dig. Finns även på Mathem.se samt i vår webshop.