• Vitkålsbotten
  • Bianco
  • Mingel
  • Vegetarisk

Pizza Bianco med rostade och picklade morötter, basilikakräm och fetaost

För två personer

  • 1 paket pizzabottnar vitkålsbotten (2st)
  • 4 msk créme fraiche 
  • Basilika 
  • 2 dl riven ost
  • 1 knippe morötter 
  • 75 gram fetaost 
  • Salladslök 
  • Rädisor 
  • Salt & peppar 
  1. Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten/pizzastenen stå i ugnen under uppvärmning.
  2. Koka upp vatten, socker och ättikssprit och låt svalna. Mandolina morötterna tunt på längden, lägg i dem i lagen och låt stå tills pizzorna är färdiggräddade. 
  3. Mixa ihop 1 msk creme fraiche med en näve basilika. Vänd sedan ner resterande creme fraiche i basilikakrämen (om du mixar all creme fraiche direkt blir konsistensen för lös). Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred på basilikakrämen över hela pizzabottnarna.
  5. Strö över den rivna osten.
  6. Skiva morötterna tunt på längden och fördela ut dem på bottnarna. Salta innan du ställer in pizzorna i ugnen.
  7. Grädda i ugnen, ca 7 minuter – eller tills de fått fin färg.
  8. Skiva upp salladslöken och rädisorna. 
  9. Toppa de färdiggräddade pizzorna med salladslöken, de picklade morötterna och rädisorna.
  10. Smula över fetaosten. 
  11. Avsluta med att toppa med basilika.

Våra pizzabottnar säljs i utvalda matbutiker i hela landet. Se https://www.forrealfoods.se/butiker för en frysdisk nära dig. Finns även på Mathem.se samt i vår webbshop.