• Vitkålsbotten
  • Bianco
  • Mingel
  • Vegetarisk

Pizza Bianco med jordärtskockor, grönkål och pinjenötter

För 2 st pizzor:

  • 1 paket For Real! Foods pizzabottnar vitkålsbotten (2 st)
  • 4 msk creme fraiche 
  • 2 st små jordärtskockor 
  • 1 st mozzarella 
  • 100 gram grönkål
  • 10 st körsbärstomater
  • 25 gram pinjenötter
  • Olivolja
  • Salt & Peppar
  1. Bred ut creme fraiche på pizzabottnarna, OBS! Det är viktigt att inte lämna några kanter kvar, utan fördela creme fraichen över hela botten. 
  2. Tvätta jordärtskockorna noga och mandolina dem sedan tunt. Toppa pizzorna med jordärtskockorna. 
  3. Skiva upp mozzarellan och fördela även den på pizzorna.
  4. Skölj grönkålen och bryt den i mindre bitar. Lägg upp på en plåt. Ringa över lite olivolja, samt salta och peppra. 
  5. Ställ in grönkålen i ugnen. Låt den stå tills den fått lite färg, ca 8-10 min.
  6. Ställ även in pizzorna. Låt mozzarellan få lite färg, ca 7 min. 
  7. Samtidigt som pizzorna och grönkålen står i ugnen kan du rosta pinjenötterna i en torr panna. Låt dem få lite färg. 
  8. Toppa till sist pizzorna med grönkålen, pinjenötterna och de färska körsbärstomater.

Kika under butiker för att se vilka butiker som säljer våra pizzabottnar. Finns även på Mathem.se samt i vår webshop.