• Vitkålsbotten
  • Asiatisk
  • Bianco
  • Mingel
  • Vegetarisk

Pizza Banh Mi med picklade grönsaker, srirachamajonnäs och koriander

För 2st pizzor.

  • 1 paket pizzabottnar vitkålsbotten (2st)
  • 4 msk créme fraiche 
  • 1 msk teriyakisås
  • 2 dl riven ost
  • 2 morötter
  • ½ gurka
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • ½ dl ättikssprit 
  • rädisor 
  • jordnötter
  • srirachamajonnäs
  • chili 
  • sesamfrön 
  • koriander
  1. Sätt ugnen på 250 grader. 
  2. Koka upp vatten, socker och ättikssprit och låt svalna. Skiva gurkan i skivor och morötterna i tunna stavar. Lägg i grönsakerna i lagen och låt stå tills pizzorna är färdiggräddade. 
  3. Mandolina rädisorna tunt och lägg i kallt vatten. . 
  4. Blanda créme fraiche med teriyakisås och bred ut över hela pizzabottnarna.
  5. Toppa med osten.
  6. Grädda i ugnen, ca 7 minuter.
  7. Toppa de färdiggräddade pizzorna med picklade grönsaker och rädisor.
  8. Skiva chilin och hacka jordnötterna.
  9. Avsluta med att ringla över srirachamajonnäs och toppa med hackade jordnötter, chili, sesamfrön och koriander.

Våra pizzabottnar säljs i utvalda matbutiker i hela landet. Se https://www.forrealfoods.se/butiker för en frysdisk nära dig. Finns även på Mathem.se samt i vår webbshop.