riktig mat FRÅN hjärtat av Bohuslän

vi är for real

Det hela började med en gnagande känsla av att något är fel. Efter många och långa samtal om hur folkhälsan blir allt sämre och hur livsmedelsjättarna fortsätter att fylla våra hyllor med ultraprocessad och näringsfattig mat utan hänsyn till vår hälsa och klimatet kände vi att något måste göras.

Efter 10 år i Stockholm valde därför vi och vår lilla familj att återvända till Skärhamn på Tjörn och börja bygget av någonting nytt. I vår lilla fabrik producerar vi endast näringsrik och hälsosam mat gjord på naturliga råvaror utan tillsatser och med en ingredienslista som är enkel att förstå. Riktig mat vi faktiskt behöver och som känns bra att äta. För det är det vi tror på, och vi är FOR REAL.

Gör som oss och gå med i kampen För Riktig Mat du också!

FÖR PLANETEN OCH HÄLSAN,
DANIEL OCH KRISTIN

vår MISSION och vision

Alla känner vi någon som drabbats av de vanliga folksjukdomarna såsom diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar eller cancer. Vår övertygelse är att maten vi äter spelar en stor roll i vår alltjämt försämrade folkhälsa och att såsom vi äter idag inte är naturligt ur ett evolutionärt perspektiv.

Vi vill därför hjälpa personer att genom kosten återta sin hälsa och samtidigt minska den onödiga användningen av samhällets och jordens resurser. Vårt bidrag är att endast producera näringsrik och hälsosam mat som vi mår bra av att äta istället för näringsfattig och utraprocessad mat som ingen egentligen behöver.

Det är vårt bidrag i kampen för en hälsosammare värld.

Vår filosofi

Vår filosofi tar avstamp i evolutionen och det faktum att vi som människor och vår biologi formats över en mycket lång tid. Förändringen i vår kosthållning med ultraprocessad mat, raffinerade kolhydrater och tillsatser i mängder är därför enorm och har skett under en extremt kort tidsperiod. Vad detta egentligen innebär vet ingen exakt men vi kan konstatera att övervikt och flera sjukdomar, som tidigare var sällsynta, idag utgör det normala och fortsätter att öka.

Våra pizzor är både nyttiga och näringsrika samtidigt som de är minimalt processade helt utan tillsatser, med hög andel kvalitativt protein och låg andel kolhydrater. De är naturligt fria från spannmål och gluten samt gjorda på naturliga råvaror. Allt i linje med hur vi evolutionärt är anpassade till att äta.

Våra värderingar

I våra värderingar ingår att alltid "Keep it REAL" oavsett om det handlar om våra kunder, våra följare, våra anställda eller våra ingredienser. Vi vill skapa en familjelik community där vi behandlar varandra och vår planet med respekt. Tillit skapas genom faktabaserad och ärlig kommunikation. Transparens ingår i vårt DNA och genomsyrar allt vi gör. När du handlar från FOR REAL FOODS kan du lita på att det du tror att du köper är också det du faktiskt får.

perfect_filled

fri från
tillsatser

perfect_filled
Botten bakad på Svensk vitkål
grains_filled

fri från gluten
& spannmål

Botten bakad på svensk kyckling
arm_filled

fULL MED
NÄRING