• Vitkålsbotten
  • Mingel
  • Tomatsås
  • Vegetarisk

Pizza Rosso “greek style” med tomater, paprika, rödlök, fetaost och oliver

För två pizzor

  • 1 paket pizzabottnar vitkålsbotten (2st)
  • 2 msk tomatsås 
  • 1 dl riven ost
  • 300 gram fetaost 
  • 1st rödlök 
  • 3st snackpaprikor 
  • 100 gram småtomater 
  • Oliver 
  • Timjan 
  • Salt & peppar
  • Olivolja
  1. Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten/pizzastenen stå i ugnen under uppvärmning.
  2. Bred på tomatsåsen på pizzabottnarna. 
  3. Strö över riven ost och smula över hälften av fetaosten. 
  4. Dela tomaterna på hälften. Skiva upp snackspaprikorna och rödlöken i ringar. 
  5. Lägg på hälften av tomaterna, paprikan och rödlöken på bottnarna. Spara resten till topping.
  6. Grädda i ugnen i ca 7 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.
  7. Skiva fetaosten i större kuber. 
  8. Toppa de gräddade pizzorna med mer tomater, rödlök, paprika samt oliverna och fetaosten.  
  9. Avsluta med timjan, salt, peppar och ringla över olivolja.

Våra pizzabottnar säljs i utvalda matbutiker i hela landet. Se https://www.forrealfoods.se/butiker för en frysdisk nära dig. Finns även på Mathem.se samt i vår webbshop.