• Vitkålsbotten
  • Bianco
  • Mingel
  • Vegetarisk

Pizza Bianco med zucchini, pepparrotskräm och gräslök

För två personer

  • 1 paket pizzabottnar vitkålsbotten (2st)
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 tsk pepparrot
  • 2 tsk citronsaft
  • Zesten av ½ citron 
  • Salt & peppar  
  • 2 dl riven ost 
  • 1st liten zucchini 
  • Gräslök
  1. Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten/pizzastenen stå i ugnen under uppvärmning.
  2. Blanda créme fraiche, pepparrot samt skal och saft från citronen. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Bred ut krämen på pizzabottnarna (spara ev. lite av krämen till garnering) och strö över osten.
  4. Mandolina zucchinin tunt. Lägg på hälften på bottnarna.
  5. Grädda pizzorna i ugnen i ca 7 min, eller tills de fått färg. 
  6. Lägg på resten av zucchinin på de färdiggräddade pizzorna. 
  7. Garnera därefter med resterande pepparrots- och citronkräm. 
  8. Klipp över gräslök, riv över citronzest, samt salta och peppra innan servering!

Våra pizzabottnar säljs i utvalda matbutiker i hela landet. Se https://www.forrealfoods.se/butiker för en frysdisk nära dig. Finns även på Mathem.se samt i vår webbshop.