• Vitkålsbotten
  • Bianco
  • Mingel
  • Vegetarisk

Pizza Bianco med skivad sparris, sockerärtor, burrata och pesto

 För 2 st pizzor.

  • 1 paket brödfria pizzabottnar på vitkålsbotten (2 st)
  • 4 msk creme fraiche 
  • 2 dl riven ost
  • 125 gram sparris 
  • 1 burrata
  • Sockerärtor 
  • Pesto
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten/pizzastenen stå i ugnen under uppvärmning så att den blir riktigt varm.
  2. Bred ut creme fraichen på pizzabottnarna, OBS! Det är viktigt att inte lämna några kanter kvar, utan fördela creme fraichen över hela botten. 
  3.  Strö över den rivna osten.
  4. Skiva sparrisen tunt på längden. Lägg den på pizzabottnarna. 
  5. Grädda i ugnen, ca 7 minuter – eller tills de fått fin färg. 
  6. Skär sockerärtorna på längden. 
  7. Toppa pizzorna med burrata, sockerärtor och pesto.
  8. Salta och peppra, samt ringla över lite olivolja innan servering!

Kika under butiker för att se vilka butiker som säljer våra pizzabottnar. Finns även på Mathem.se samt i vår webshop.