• Vitkålsbotten
  • Bianco
  • Mingel
  • Vegetarisk

Pizza Bianco med räkor, smetana, fänkål, citron och rostad kapris

För två pizzor

  • 1 paket pizzabottnar vitkålsbotten (2st)
  • 4 msk créme fraiche 
  • 2 dl riven ost
  • 1st burk små kapris 
  • 1st liten fänkål 
  • 1st citron 
  • 250 gram färska räkor 
  • Smetana
  • Dill
  • Salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll bort lagen från kaprisen och lägg upp dem på en plåt. Ställ in i ugnen och rosta dem tills de blir knapriga, ca 1 timme. 
  3. Mandolina fänkålen tunt. Pressa citronsaft från en ½ citron och häll över fänkålen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Höj ugnen till 250 grader och ställ in en plåt/pizzasten under uppvärmning.
  5. Bred ut créme fraiche på pizzabottnarna. Strö över den rivna osten. 
  6. Grädda i ugnen i ca 7 minuter eller tills pizzorna fått fin färg. 
  7. Skala räkorna. 
  8. Ta ut pizzabottnarna ur ugnen och toppa med fänkålen.
  9. Klicka ut smetana och strö över räkorna. Klipp över dillen. 
  10. Skiva upp den andra halvan av citronen och lägg på dem på pizzan också.
  11. Avsluta med kaprisen, samt lite salt och peppar.

Våra pizzabottnar säljs i utvalda matbutiker i hela landet. Se https://www.forrealfoods.se/butiker för en frysdisk nära dig. Finns även på Mathem.se samt i vår webbshop.