• Vitkålsbotten
  • Bianco
  • Mingel
  • Vegetarisk

Pizza Bianco med chèvre, karamelliserad lök & polkabetor

För 2 st pizzor:

  • 1 paket pizzabottnar vitkålsbotten (2 st)
  • 4 msk creme fraiche 
  • 100 gram chèvre 
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk smör 
  • 2 st polkabetor
  • Ruccola
  • Salt & peppar 
  1. Sätt ugnen på 250 grader över- och undervärme. Låt plåten stå i ugnen under uppvärmning
  2. Börja med den karamelliserade löken. Stek löken i smör på svag värme tills den får lite färg, ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala polkabetorna. Mandolina dem tunt och lägg sedan i kallt vatten (för att få dem riktigt krispiga). 
  4. Bred ut creme fraichen på pizzabottnarna, OBS! Det är viktigt att inte lämna några kanter kvar, utan fördela creme fraichen över hela botten så att den inte bränns.
  5. Smula över chèvren. 
  6. Ställ in pizzorna i ugnen på bakplåtspapper och plåt och låt osten få lite färg, ca 5-6 min. 
  7. Toppa till sist pizzorna med den karamelliserade löken, polkabetorna och ruccolan. Salta och peppra på pizzorna innan servering.

Kika under butiker för att se vilka butiker som säljer våra pizzabottnar. Finns även på Mathem.se samt i vår webshop.