• Vitkålsbotten
  • Bianco
  • Mingel
  • Vegetarisk

Pizza Bianco med färskost, zucchini, grillad majs och gräslök

För två pizzor

  • 1 paket pizzabottnar vitkålsbotten (2st)
  • 4 msk färskost 
  • 1 dl riven ost
  • ½ zucchini 
  • 1 paket färska majskolvar 
  • Gräslök
  • Salt & peppar 
  • Olivolja 
  1. Tänd grillen (om du vill grilla majskolvarna – annars funkar det att steka i en grillpanna, alternativt köra i ugnen på grilläge).
  2.  Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten/pizzastenen stå i ugnen under uppvärmning.
  3. Lägg majskolvarna på grillen och tillaga tills dem får färg. 
  4. Bred på färskosten på pizzabottnarna och toppa sedan med den rivna osten. 
  5. Skiva zucchinin tunt och fördela på bottnarna.
  6. Grädda i ugnen i ca 7 minuter eller tills pizzorna fått fin färg. 
  7. Ta av majskolvarna från grillen (eller från spisen/ugnen) och skär bort majskornen från kolvarna. 
  8. Toppa pizzorna med den grillade majsen. 
  9. Hacka gräslök tunt och strö över.
  10. Avsluta med att salta, peppra och ringla över lite olivolja innan servering.

Våra pizzabottnar säljs i utvalda matbutiker i hela landet. Se https://www.forrealfoods.se/butiker för en frysdisk nära dig. Finns även på Mathem.se samt i vår webbshop.