• Vitkålsbotten
  • Bianco

Midsommarpizza med matjessill

  • 1 paket pizzabottnar vitkålsbotten (2 st)
  • 1 burk Klädesholmens matjessill
  • 4 msk creme fraiche
  • 2 dl riven smakrik ost
  • 2 st ägg
  • 6 st färskpotatisar 
  • Creme fraiche
  • Gräslök
  • Rödlök
  • Dill 
  • Salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten/pizzastenen stå i ugnen under uppvärmning.
  2. Koka potatisen tillsammans med dill i ca 15 minuter.
  3. Koka äggen i ca 6-8  minuter, beroende på hur löskokta du vill ha dem. 
  4. Bred ut creme fraiche på pizzabottnarna och strö över osten.  
  5. Grädda på bakplåtspapper i ca 7 minuter eller tills pizzorna fått fin färg. 
  6. Hacka rödlöken och gräslöken fint.
  7. Skiva potatisen och äggen i klyftor.
  8. Fördela matjessillen, potatisen och äggen på pizzorna. Klicka ut creme fraiche, 
  9. Toppa med rödlök och gräslök, samt klipp över dill. Avsluta med salt och peppar.

Våra pizzabottnar säljs i utvalda matbutiker i hela landet. Se https://www.forrealfoods.se/butiker för en frysdisk nära dig. Finns även på Mathem.se samt i vår webshop.